2018 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Ko reikia sėkmei užtikrinti biologijos olimpiadoje?


Ne paslaptis, kad biologijos olimpiada yra vienas populiariausių konkursų Lietuvoje. Visgi biologija yra kietas riešutas, kurį pralaužti tau teks įdėti daug pastangų ir darbo. 

Tad nuo ko pradėti?

Pirmiausia, griebk mano knygą 'How to prepare for the biology olympiad and science competitions' iš Amazono ir sužinok, kaip aš asmeniškai ruošiausi olimpiadai iš pirmų lūpų.


Kaip pasiruošti biologijos olimpiadai?


Pasisėmęs tips and tricks iš mano knygos, kitas žingnis yra pradėti peržiūrinėti praeitų olimpiadų užduotis ir jas gerai išanalizuoti. Klausyk, tu privalai pasidomėti, kokio užduotys būdavo pateikiamos ankstesniais metais. Tai tau bus geras orientyras, siekiant suprasti, kuria linkme reikėtų dirbti, siekiant tinkamai pasiruošti biologijos olimpiadai.
Taip pat pasidomėk, ar tavo biologijos mokytoja nepažįsta ko nors, kas dalyvavo biologijos olimpiadoje. Jei tau netyčia pavyks rasti ką nors, kas turi experience biologijos olimpiadoje, būtinai su jais pabendrauk ir paprašyk pasidalinti patirtimi. Net neabejoju, kad jis ar ji tave įkvėps stropiau mokintis ir siekti aukštumų, nes biolgai - patys nerealiausi žmonės pasaulyje! Trust me
Kas toliau? Pradėk skaityti knygas apie skirtingas biologijos temas. Žemiau rasi mano rekomenduojamų knygų sąrašą:


Na, o pabaigai nepamiršk, kad praktikinė dalis taip pat labai svarbi. Tad pagooglink pačius populiariausius eksperimentus ir kaip juos atlikti. ;-)
Pasiruošimas olimpiadoms yra vienas smagiausių laikų kiekvieno mokinio gyvenime. So don't waste your time ir eik skaityti Campbell'ą.